Картоплю очистити і гарненько промити. Нарізати коренеплід на кубики, промити і залити чистою водою. Відправити картоплю варитися до готовності, трохи підсолюємо воду.
Шпинат, кріп і зелену цибулю промити. Нарізати компоненти.
Пасерувати зелень на суміші олії – оливкової і вершкового. Не потрібно занадто засмажувати зелень, вона повинна бути м’якою, але не сирий.
Розім’яти варену картоплю в пюре. Додати обжарку з цибулі, шпинату і кропу.
Присмачити пюре жирними вершками або сметаною. Довести пюре до смаку сіллю і перцем і дати настоятися протягом десяти хвилин.
Розкласти картопляне пюре зі шпинатом, кропом і цибулею по тарілках і подавати до столу.
Такий гарнір ідеально поєднується з м’ясними та рибними стравами Приємного апетиту!