Отже, відібраний для рецепта картопля промиваємо під проточною водою, витираємо насухо, а потім подрібнюємо великою теркою відразу в миску.
Наступний інгредієнт – це ріпчасту цибулю. Дрібно рубаємо, але можна також натерти його, як і картоплю. Цибульну нарізку перекладаємо в картопляну масу. До інгредієнтів розбиваємо куряче яйце.
Вміст в мисці перемішуємо.
Мариновані грибочки – опеньки – промиваємо під холодною водою. Відкидаємо їх на сито, щоб злилася зайва рідина. Віджимаємо руками, перекладаємо на обробну дошку і нарізаємо шматочками. Подрібнені гриби перекладаємо в миску, приправляємо сіллю. Підсипаємо борошно.
Знову перемішуємо інгредієнти в мисці. Основа для дерунів готова.
Добре прогріваємо на сковороді рослинне масло. Картопляну основу викладаємо на сковороду у формі оладок за допомогою ложки. Смажимо оладки з двох боків до утворення золотистої скоринки.
Картопляні деруни з грибами готові, угощаемся на здоров’я!