Картопляні зрази з грибами, смажені на сковороді.
Інгредієнти
Картопля – 800 грам; | |
Яйце – 1 шт. | |
Пшеничне борошно – 3 – 4 ст. ложки; | |
Гриби консервовані (моховики) – 0,5 банку; | |
Цибуля ріпчаста – 2 шт; | |
Сіль, перець – за смаком |
Всім хочеться побалувати себе смачненьким і простим у приготуванні стравою. А вже якщо знайдуться всі інгредієнти, особливо коли їх потрібно не так багато, то можна відчути себе шеф-кухарем.
Що таке зрази? По суті, це котлета з начинкою. Яка може бути як м’ясний так і картопляної.
Найбільш поширеним видом даного страви, є картопляні зрази. Вони стали рідними в польської, білоруської, литовської і української кухнях ще в середньовіччі. А з часом набули популярності і у всьому світі, завдяки своїй простоті у приготуванні і не менш цікавого смаку.
Покроковий рецепт
Очистити картоплю від шкірки і помити. Варити з достатньою кількістю підсоленої води.
Готову картоплю перетовкти в пюре і дати охолонути.
В охолоджене пюре вбити одне яйце, всипати три столові ложки пшеничного борошна, при необхідності додати ще.
Перемять все виделкою до однорідності, щоб не було грудочок і шматочків картоплі.
Насипати на поверхню столу борошно і викласти картопляне пюре. Сформувати невеликі кульки.
Консервовані гриби промити і порізати на невеликі шматочки. Обсмажувати з невеликою кількістю масла.
Цибулю подрібнити і висипати обсмажуватися до грибів.
Картопляні кульки розплескати в невеликі коржі, додаючи на них обсмажені гриби з цибулею, приблизно столову ложку .
Сформувати зрази.
Обсмажувати з невеликою кількістю масла, приблизно 10-15 хвилин.
Готові зрази подавати зі сметаною і їсти з задоволенням.
Приємного апетиту!