Картопляні зрази з грибами

Картопляні зрази з грибами – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Картопляні зрази з грибами, смажені на сковороді.

Інгредієнти

Картопля – 800 грам;
Яйце – 1 шт.
Пшеничне борошно – 3 – 4 ст. ложки;
Гриби консервовані (моховики) – 0,5 банку;
Цибуля ріпчаста – 2 шт;
Сіль, перець – за смаком

Як приготувати Картопляні зрази з грибами

Всім хочеться побалувати себе смачненьким і простим у приготуванні стравою. А вже якщо знайдуться всі інгредієнти, особливо коли їх потрібно не так багато, то можна відчути себе шеф-кухарем.

Що таке зрази? По суті, це котлета з начинкою. Яка може бути як м’ясний так і картопляної.

Найбільш поширеним видом даного страви, є картопляні зрази. Вони стали рідними в польської, білоруської, литовської і української кухнях ще в середньовіччі. А з часом набули популярності і у всьому світі, завдяки своїй простоті у приготуванні і не менш цікавого смаку.

Покроковий рецепт


Очистити картоплю від шкірки і помити. Варити з достатньою кількістю підсоленої води.
Готову картоплю перетовкти в пюре і дати охолонути.

В охолоджене пюре вбити одне яйце, всипати три столові ложки пшеничного борошна, при необхідності додати ще.
Перемять все виделкою до однорідності, щоб не було грудочок і шматочків картоплі.


Насипати на поверхню столу борошно і викласти картопляне пюре. Сформувати невеликі кульки.


Консервовані гриби промити і порізати на невеликі шматочки. Обсмажувати з невеликою кількістю масла.


Цибулю подрібнити і висипати обсмажуватися до грибів.

Картопляні кульки розплескати в невеликі коржі, додаючи на них обсмажені гриби з цибулею, приблизно столову ложку .

Сформувати зрази.


Обсмажувати з невеликою кількістю масла, приблизно 10-15 хвилин.

Готові зрази подавати зі сметаною і їсти з задоволенням.
Приємного апетиту!