Смачне і ситне блюдо картоплі з м’ясом, яке сподобається всій сім’ї. Подавати картопляні зрази з куркою можна з різними соусами.
Інгредієнти
Картопля – 6-7 шт | |
М’ясний фарш – 400 – 500 гр У мене курячий | |
Цибуля – 1 шт | |
Яйце куряче – 1 шт | |
Борошно – 300 гр Я готувала з панірувальними борошном | |
Раст.масло – для обсмажування | |
Сіль, перець, спеції – за смаком | |
Панірувальні сухарі – на розсуд |
Всі ми любимо різноманітні види котлет, зраз є якраз однією з їх різновидів. Готувати їх можна з інгредієнтів, які є практично на кожній кухні. Зрази бувають капустяні, м’ясні, овочеві. Сьогодні я пропоную Вам рецепт –
картопляні зрази з куркою, такий варіант фаршированого картоплі у вигляді котлеток.
Покроковий рецепт
Для приготування зраз необхідно помити і очистити картоплю, потім зварити до повного приготування (до стану м’якості). Коли картопля звариться, то його потрібно розтовкти в пюре і додати туди сире яйце, відразу ж все треба перемішати, щоб яйце не встиг згорнутися. Потім солимо і перчимо за смаком.
Далі дрібно шаткуємо цибулю і обсмажуємо її на сковороді в невеликій кількості рослинного масла, потім додаємо до цибулі фарш і добре розминаємо його, щоб він не посмажився однієї великої коржем. Посипаємо спеціями.
Після того як пюре для картопляних зраз охололо руками робимо з нього дві плоских коржі, в центр яких кладемо фарш.
Потім з’єднуємо ці два коржі і отримуємо пиріжок). Обвалюємо зразу з фаршем або в панірувальних сухарях або в борошні й обсмажуємо в рослинному маслі до золотистої скоринки. Картопляні рази з фаршем готові, приємного апетиту!