Для приготування зраз необхідно помити і очистити картоплю, потім зварити до повного приготування (до стану м’якості). Коли картопля звариться, то його потрібно розтовкти в пюре і додати туди сире яйце, відразу ж все треба перемішати, щоб яйце не встиг згорнутися. Потім солимо і перчимо за смаком.
Далі дрібно шаткуємо цибулю і обсмажуємо її на сковороді в невеликій кількості рослинного масла, потім додаємо до цибулі фарш і добре розминаємо його, щоб він не посмажився однієї великої коржем. Посипаємо спеціями.
Після того як пюре для картопляних зраз охололо руками робимо з нього дві плоских коржі, в центр яких кладемо фарш.
Потім з’єднуємо ці два коржі і отримуємо пиріжок). Обвалюємо зразу з фаршем або в панірувальних сухарях або в борошні й обсмажуємо в рослинному маслі до золотистої скоринки. Картопляні рази з фаршем готові, приємного апетиту!