Картопляний ескалоп з грибами (гратен)

Картопляний ескалоп з грибами (гратен) – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Для початку, потрібно подрібнити зелену цибулю і пасерувати овоч на вершковому маслі.

Додати подрібнені печериці. Обсмажувати компоненти кілька хвилин – для аромату.

Нарізати картоплю на овощерезке тонкими кружечками. Викласти у форму для запікання, змастивши її вершковим маслом.

Посипати кратофельный шар смаженими грибами з цибулею.

Приготувати соус з часнику, сметани і рубаною петрушки.

Покрити грибний шар картоплею.

Змастити сметанним соусом з зеленню.

Повторювати шари до того моменту, поки закінчиться начинка і картоплю. Останній шар обов’язково повинен бути картопляним, щоб начинка не підгоріла і залишалася соковитим. Накрити ескалоп кружечками улюбленого сиру сулугуні, моцарелою, чеддером.

Коли картопля став м’яким, а сир золотистим – можна подавати страву до столу!

Гарячий картопляний ескалоп ідеально підходить до пікантним рибних і м’ясних страв. Приємного апетиту!