Картопляний гратен з часниковим соусом і селерою

Картопляний гратен з часниковим соусом і селерою – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Гратен з картоплі і селери – ароматний гарнір до м’яса і овочів.

Інгредієнти

Картопля – 500 г
Сіль – за смаком
Перець чорний – за смаком
Сметана – 3 ст. л.
Часник – 2 зубці
Корінь селери – 100 г
Спеції – 1 ч. л.

Як приготувати Картопляний гратен з часниковим соусом і селерою

Картопляний гратен з часниковим соусом – простий гарнір швидкого приготування, який порадує цікавим смаком і чарівним пряним ароматом. Знадобиться мінімум інгредієнтів і часу і – смачне картопляне страву на вашому столі!

Покроковий рецепт

Спершу, потрібно підготувати інгредієнти для ароматною запіканки. Необхідно очистити картоплю і кореневої селера, зняти лушпиння з часнику.

Нарізати картоплю з допомогою спеціальної терки на тонкі слайсы.

Таким же чином нарізати селера кореневої.

Додати сіль і суміш перців за смаком. Перемішати і дати картоплі промаринуватися – не менше 5 хвилин.

Викласти перший шар запіканки.

Приготувати соус, пропустивши через прес часник і з’єднавши ароматну спецію зі сметаною.

Змастити соусом шар картоплі. Таким же чином сформувати всі шари гратена. Після, відправити страву в розігріту до 180 градусів духовку.

Ароматне блюдо готове!

Гарнір хороший з овочевими салатами і м’ясними закусками. Блюдо ніжне і соковите всередині і з рум’яною скоринкою зовні – смачне і поживне. Приємного апетиту!