Гратен з картоплі і селери – ароматний гарнір до м’яса і овочів.
Інгредієнти
Картопля – 500 г | |
Сіль – за смаком | |
Перець чорний – за смаком | |
Сметана – 3 ст. л. | |
Часник – 2 зубці | |
Корінь селери – 100 г | |
Спеції – 1 ч. л. |
Картопляний гратен з часниковим соусом – простий гарнір швидкого приготування, який порадує цікавим смаком і чарівним пряним ароматом. Знадобиться мінімум інгредієнтів і часу і – смачне картопляне страву на вашому столі!
Покроковий рецепт
Спершу, потрібно підготувати інгредієнти для ароматною запіканки. Необхідно очистити картоплю і кореневої селера, зняти лушпиння з часнику.
Нарізати картоплю з допомогою спеціальної терки на тонкі слайсы.
Таким же чином нарізати селера кореневої.
Додати сіль і суміш перців за смаком. Перемішати і дати картоплі промаринуватися – не менше 5 хвилин.
Викласти перший шар запіканки.
Приготувати соус, пропустивши через прес часник і з’єднавши ароматну спецію зі сметаною.
Змастити соусом шар картоплі. Таким же чином сформувати всі шари гратена. Після, відправити страву в розігріту до 180 градусів духовку.
Ароматне блюдо готове!
Гарнір хороший з овочевими салатами і м’ясними закусками. Блюдо ніжне і соковите всередині і з рум’яною скоринкою зовні – смачне і поживне. Приємного апетиту!