Кіш з сиром і щавлем – відмінний закусочної пиріг. Але рецепт не зовсім традиційний замість пісочного тіста будемо використовувати картопляне з житнім борошном
Інгредієнти
Картопля – 2 шт. | |
Борошно житнє – 200 р. | |
Борошно пшеничне – 50 р. | |
Сир – 500 р. | |
Щавель консервований – 250 р. | |
Яйця – 2 шт. | |
Сіль – за смаком |
Кіш з сиром і зеленню – традиційний відкритий пиріг французької кухні. Але зазвичай для зелені використовують шпинат. Як на мене він абсолютно позбавлений смаку і не дає ніякого смаку пирога. Тому я пропоную замінити його на щавель. Щавель можна використовувати свіжий або консервований. В цей раз у мене був консервований, тому рецепт з ним.
Покроковий рецепт
1. Картоплю очистити і відварити до готовності. Протерти картоплю в пюре. Дати йому охолонути. Додасть яйця і житнє борошно. Добре вимісити і поставити в холодильник, щоб воно затверділо.
2. Додасть яйця і житнє борошно. Добре вимісити і поставити в холодильник, щоб воно затверділо.
3. Змішати сир, яйця, щавель і посолити.
4. Змастити форму для випічки рослинним маслом. Дістати тісто з холодильника. Додати пшеничне борошно. Тісто виходить досить липким, тому розкачати його не вийти. Ви просто викладаєте тестів центр форми і акуратно розтягуєте за формою, використовуючи пшеничне борошно, щоб тісто не прилипало до рук. Робимо бортики.
5. Заливаємо начинку у форму з тіста і ставимо в духовку на 40 хвилин при температурі 180 градусів.
6. Дістаємо з духовки і насолоджуємося.