Одним таким салатом можна і повечеряти.
Інгредієнти
Картопля бульби – 3 штуки | |
Шампіньйони свіжі (можна замінити замороженими) – 60 грам | |
Цибулина середнього розміру – 1 | |
Капуста квашена – 70 грам | |
Олія рослинна – 1 столова ложка | |
Оцет яблучний (п’ятивідсотковий), цукровий пісок – по 1 чайній ложечці |
Традиційний рецепт білоруської кухні, яка відрізняється використанням найпростіших продуктів, які не потребують складної кулінарної обробки. Готується зовсім просто. Дуже смачний і вітамінний салатик, цілком може бути гарніром до різних страв з м’яса, риби або птиці.
Покроковий рецепт
Ось що нам знадобиться для його приготування:
Картоплю чистимо, проварюємо до готовності, охолоджуємо, ріжемо скибочками.
Гриби ретельно миємо, тонко нарізаємо, варимо хвилин 5 – 7, зливаємо воду, даємо охолонути.
Цибуля розрізається на полуколечки, обдается киплячою водою. Додаємо в нього яблучний оцет, цукор, розмішуємо. Нехай помаринуется 10 – 15 хвилин.
Всі інгредієнти покласти в одну велику посуд, заправляємо олією, гарненько перемішуємо. Перекладаємо в салатницю. Солоність надає капуста, але якщо вам недостатньо, то по своєму смаку подсаливайте.