Рецепт супу-пюре з куркою і сиром. Використовуючи різні сири, можна домогтися дуже оригінального і незвичайного смаку.
Інгредієнти
Картопля – 3 шт | |
Морква – 1 шт | |
Філе стегна курки – 1/2 шт | |
Цибуля – 1 шт | |
Сир – 150 гр можна використовувати 2 види сиру, в тому числі копчений | |
Сіль – 2 г |
Густий і поживний суп-пюре з сиром ідеально підійде для дитячого харчування або просто розбавить раціон дорослої людини. Використовуючи різні сири для приготування супу, можна отримати дуже незвичайні і делікатні смаки. Оригінальний, ні з чим не порівнянний смак виходить при додаванні копченого сиру.
Покроковий рецепт
Порізати курку на дрібні шматочки, відправити варитися. Після закипання воду злити, залити нову (приблизно 3 літри).
Почистити і порізати картоплю і моркву на шматочки.
Після другого закипання, пінку прибрати, посолити, додати цілу цибулину і порізані овочі. Варити 20 хвилин.
Моркву, картоплю, курку вийняти з бульйону, трохи остудити, перетерти блендером в пюре. Щоб пюре вийшло більш однорідним краще додати кілька ложок бульйону в блендер.
Натерти сир на крупній тертці.
У каструлі з’єднати пюре, сир і бульйон (1.5 – 3 літра). Кількість необхідного бульйону визначається за бажаної консистенції супу. Але варто пам’ятати, що сир додасть густоти і на наступний день суп буде ще густіше. Добре перемішати, що б пюре не було грудками. Варити до повного розчинення сиру.