Підготувати коренеплоди для супу. Очистити моркву, картоплю і цибулю вимити компоненти. Подрібнити картоплю, моркву і цибулю на невеликі кубики. Промити повторно і відправити на вогонь, заливши водою. Готувати до напівготовності.
Всипати вівсяну крупу і варити суп ще 5 хвилин.
Додати порізану кубиками ковбасу або шинку – готувати суп ще 5 хвилин.
В кінці приготування приправити суп спеціями і рубаною зеленню кропу. Кращим варіантом для вівсяного супу стане базилік, паприка, чебрець або сушений зелений лук.
Розлити суп по тарілках, давши страві настоятися чверть години в каструльці.
Суп відмінно поєднується з ароматними свіжоспеченими булочками і часниковою плетінкою. Приємного апетиту!