Тим, хто піклується про своє здоров’я та здоров’я родини і вважає за краще на сніданок їсти кашу, пропоную рецепт мультизлакової каші.
Інгредієнти
Гречана крупа – 2 столові ложки | |
Ячна крупа – 2 столові ложки | |
Пшенична крупа – 2 столові ложки | |
Житнє крупа – 2 столові ложки | |
Вівсяні пластівці – 2 столові ложки | |
Молоко – за бажанням |
Каша готується з 5 видів попередньо перемелених круп, виходить однорідним за консистенцією і оригінальною на смак. В такій каші багато користі, вона швидко готується, а також підійде маленьким дітям. Кашу можна варити на молоці або воді і звичайно ж додавати за смаком будь-які сухофрукти, мед, варення або згущене молоко.
Покроковий рецепт
1. Перемолоти в кавомолці або блендером (залежить від обсягу приготування) крупи. З’єднати і перемішати.
2. Перемелені крупи можна промити. Залити холодною водою, розмішати і дати постояти кілька хвилин. Потім акуратно злити воду з поверхні.
3. Залити гарячою або холодною водою. Води налити приблизно в 2 рази більше, ніж крупи.
4. Варити на повільному вогні до готовності. Можна в процесі варіння додати води.
5. Наприкінці варіння, коли каша почне загусати додати сіль і цукор за смаком. Можна додати молока, дати закипіти, вимкнути, накрити кришкою і дати постояти кілька хвилин.
Перед подачею на стіл додати вершкове або рослинне масло.