Крупу перебрати, промити, замочити в теплій воді і витримати в ній 15-20 хв.
Набряклі зерна перекласти в каструлю з чистою водою та відварювати не більше 4-5 хвилин на невеликому вогні. Відкинути на сито, дати стекти зайвої рідини, якщо вона залишилася.
Цибулю порізати невеликими кубиками, моркву натерти на тертці, капусту нашаткувати квадратиками.
Сало порізати шматочками.
В горщики укладати шарами відварений рис, сало і порізані овочі, розміщуючи їх по черзі. Все залити гарячою водою. Зверху трохи присолити.
Накрити горщики кришками і поставити в розігріту до 180°C духовку. Кашу томити близько 20 хв.
Ступінь готовності – повне випарювання води. За кілька хвилин до готовності в кашу додати вершкового масла.
Готову страву можна присмачити сметаною і зеленню.