Каша дієтична збірна з рису з овочами

Каша дієтична збірна з рису з овочами – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Крупу перебрати, промити, замочити в теплій воді і витримати в ній 15-20 хв.

Набряклі зерна перекласти в каструлю з чистою водою та відварювати не більше 4-5 хвилин на невеликому вогні. Відкинути на сито, дати стекти зайвої рідини, якщо вона залишилася.

Цибулю порізати невеликими кубиками, моркву натерти на тертці, капусту нашаткувати квадратиками.

Сало порізати шматочками.

В горщики укладати шарами відварений рис, сало і порізані овочі, розміщуючи їх по черзі. Все залити гарячою водою. Зверху трохи присолити.

Накрити горщики кришками і поставити в розігріту до 180°C духовку. Кашу томити близько 20 хв.

Ступінь готовності – повне випарювання води. За кілька хвилин до готовності в кашу додати вершкового масла.

Готову страву можна присмачити сметаною і зеленню.