Смачний і ароматний гарячий кави.
Інгредієнти
Кава мелена – 2 ч. л. | |
Вода – 1 ст. л. | |
Ром – 25 мл | |
Суміш прянощів – 1/2 ч. л. | |
Мускатний горіх мелений – щіпка |
Кава по-карибськи – це наваристий, інтенсивний і смачний напій з темним ромом. Таку каву підійде для холодного зимового ранку в неділю, коли хочеться зігрітися і не треба нікуди поспішати. Перед додаванням рому, напій потрібно трохи остудити, щоб зберегти алкоголю в напої. Якщо ж ви хочете, щоб кава зберіг тільки аромат і смак рому – додайте його відразу ж після кипіння, тоді алкоголь просто випарується, але подарує приємне зігріваюче відчуття. Ром можна замінити на ромову есенцію, так і на інший вид алкоголю – лікер або віскі. Кава по-карибськи можна подавати з морозивом, збитими вершками і навіть молоком – тоді напій набуває характерну різновид – латте, айріш або ж гляссе.
Покроковий рецепт
Підготувати всі інгредієнти для кави по-карибськи. Краще всього використовувати темний вигляд рома, так як саме він насичує кави глибоким ароматом.
Необхідну кількість чорного меленого кави засипати в турку. Я використовую кави середнього обсмажування.
Залити каву водою і додати половину ложечки суміші спецій – кардамону, мускатного горіха, гвоздики і кориці.
Коли кава закипить, додати до нього ложку холодної води, щоб вся гуща осіла. Залишити кави на 5 хвилин.
Додати половину чарки темного рому до кави. Залишити на пару хвилин.
Гарячий напій готовий до подачі на стіл. За бажанням, можна додати кульку морозива або збиті вершки. Приємного кавування!