Кекс на молоці з фініками і медом

Кекс на молоці з фініками і медом – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

На водяній бані розігріваємо мед, довівши його до рідкого стану. До нього додаємо розтерте масло кімнатної температури. Чекаємо, поки масло стане рідким, помішуємо, поки мед і масло не стануть однорідної маси.

Очистити фініки від кісточок, дрібно порізати або подрібнити в блендері. Дрібно порубати горіхи, сорт не має значення, спирайтеся на власні уподобання. Змішайте з родзинками, якщо він дуже великий, краще розрізати його на 2 частини.

Далі, змішуємо сухі інгредієнти: борошно, корицю, соду і імбир. Борошно можна взяти пшеничну або вівсяну, яку віддаєте перевагу.

У масло з медом вливаємо молоко, добре перемішуємо. В окремий посуд розбиваємо 2 яйця і добре збиваємо, додаємо до яєць пару ложок отриманої раніше суміші, а потім виливаємо все це масло з медом і молоком, збиваємо.

У миску до раніше змішаним сухих інгредієнтів поступово додаємо рідку масу, добре помішуючи. Збиваємо, поки тісто не перетвориться в однорідну масу без грудочок. Засипаємо сухофрукти і горіхи, перемішуємо. Тісто готове.

Змащуємо форму для випікання кексів олією, відправляємо в духовку, розігріту до 180 градусів на 30 хвилин. Після закінчення часу перевіряємо готовність, дістаємо, остуджуємо, даємо кексу відпочити і подаємо до столу. Приємного апетиту!