1. В високий кухоль вбити яйце, всипати какао.
2. Додати молоко і кефір. Молоко додасть кексу легкість, а кефір – м’якість, пишність.
3. Всипати борошно. Тим, хто правильно харчується, можна використовувати рисову або кукурудзяну або будь-яку іншу муку (на моєму фото суміш рисової і кукурудзяної муки). Додати розпушувач.
4. Ретельно перемішати, використовуючи звичайну вилку. У результаті тісто має бути середньої густоти (не сильно густе, і не дуже рідке). Те, що його вийти мало відносно високою гуртки – це нормально, так як при випіканні кекс підніметься.
5. Готове тісто ставимо в мікрохвильову піч на 4 хвилини на максимальну потужність.
6. Включити НВЧ і спостерігати за кексом. Поступово він почне підніматися. Якщо побачите, що він “втікає” з чашки, то поставити на Паузу ” на кілька секунд, потім знову запустити мікрохвильовку.
7. Після закінчення 4 хвилин акуратно витягнути кухоль з кексом з НВЧ (вона гаряча), почекати кілька хвилин і за допомогою виделки обережно вийняти кекс з кухля. Їсти його можна зі сметаною, йогуртом, ягодами і т. д.
Приємного апетиту!