.
Інгредієнти
Для тіста: | |
Маргарин для випічки – 125 г маргарину або масла (охолодженого) | |
Борошно – 250 г борошна вищого сорту | |
Яйця курячі – 1 шт. | |
Сіль – щіпка | |
Для начинки: | |
Ріпчаста цибуля – 1 головка | |
Морква – 1 шт. | |
Рослинне масло – 1-2 столові ложки | |
Яйця курячі – 2 великих або 3 маленьких | |
Кріп – 3 гілочки | |
Тунець – 1 банка | |
Вершки – 100 мл (10 %) | |
Сіль – за смаком | |
Мелений чорний перець – за смаком |
Сьогодні пригощу вам Кішем. Кіш – це відкритий несолодкий пиріг з яєчно-вершковою заливкою і різноманітними начинками. У мене сьогодні в якості начинки виступають моркву і тунець. Виходить дуже ситний рибний пиріг. Начинка не хитромудра, а рибні консерви завжди можна придбати в магазині. Тісто готуватися зовсім не складно, але для ледачих – можна використовувати і готове магазинне. Пиріг з рибними консервами – прекрасне блюдо і для щільного сніданку і для ситного обіду до супів.
Покроковий рецепт
Необхідні інгредієнти…
Замісити тісто для кіша. 125 г холодного маргарину нарізати на невеликі шматочки (або натерти на тертці), змішати з 250 г просіяного борошна вищого сорту. В окремому посуді збити 1 куряче яйце щіпка солі. Вилити збите яйце в чашу з борошном і маргарином. Замісити тісто. Тісто виходить еластичне, однорідної структури. Загорнути тісто для кіша в харчову плівку або в поліетиленовий пакет. Прибрати тісто в холодильник на 30 хвилин (або в морозильну камеру хвилин на 10 – 15). Дістати тісто і викласти його в прямокутну форму, сформувати бортики. Прибрати знову в холодильник.
Приготувати начинку для кіша.
Почистити цибулю і моркву. Цибулю дрібно порізати, моркву натерти на дрібній тертці. Нарізану цибулю посмажити на 1-2 столових ложках олії до золотистого кольору. Додати до цибулі терту моркву, смажити ще близько 5 хвилин, періодично помішуючи. Вимкнути вогонь, відкласти морквяну суміш в бік.
Консервований тунець розім’яти виделкою. Дістати форму з тестом з холодильника, викласти на тісто розім’ятим тунець.
Наступним шаром викласти смажену цибулю з морквою.
У глибокій мисці змішати 2-3 курячих яйця, 100 мл 10 %-них вершків, дрібно січену зелень, сіль і чорний мелений перець за смаком.
Залити тунець і смажену моркву з цибулею яєчно-вершковою сумішшю. Поставити форму з кішем в заздалегідь розігріту до 180 С духовку. Випікати відкритий пиріг від 30 до 45 хвилин.
Подавати до столу, злегка остудити. Рибний пиріг ідеальний на сніданок, на ситий обід або на щільний вечеря. Приємного апетиту!