Котлета по-київськи – це просто відбита куряча грудка, фарширована маслом і зеленню, з хрусткою золотий паніровкою.
Інгредієнти
Для котлет по-київськи: | |
курячі грудки – 2 шт. | |
розм’якшеного масла – 100 г | |
часнику – зубчиків | |
петрушки – 5 г | |
панірувальних сухарів – 50 г | |
яйця – 2 шт. | |
борошна – 4 столові ложки | |
масло – для смаження | |
сіль і перець – за смаком | |
Для картопляного пюре: | |
картопля – 350 г | |
вершкового масла – 50 г | |
сіль – за смаком |
Не міняйте нічого в рецептурі і ви почуєте захоплення колекції від хрусткої скоринки котлет, ніжного м’яса птиці і чудового ароматного часникового масла!
Покроковий рецепт
1. Поріжте петрушку і натріть на тертці зубчики часнику. Додайте часник і петрушку в розм’якшене масло і перемішайте. Розділіть цю суміш на частини і сформуйте кульки.
2. Викладіть кульки на тарілку, оберніть тарілку харчовою плівкою і приберіть в морозилку не менш ніж 30 хвилин.
3. Поки часникове масло заморожується, візьміть курячі грудки (по одній за раз) і покладіть його між двома листами пергаментного паперу або в пакет.
4. Відбийте кухонним молоточком кожну курячу грудку так, щоб вона була товщиною всього 1 див.
5. Кожну курячу грудку викладіть харчову плівку. Вийміть з морозилки часникове масло і помістіть в центр курячої грудки. Загорніть курку так, щоб масло повністю було сховано, а потім оберніть харчовою плівкою.
6. Використовуйте харчову плівку, щоб отримати ідеальну форму котлетки по-киевски. Приберіть котлети, загорнуті у плівку в холодильник години на 2. Ця частина процесу дуже важлива!
7. Тепер приготуйте все для панірування. Звільніть котлету від плівки, обваляйте її в борошні, потім занурте у збите яйце і, нарешті, в сухарі. Повторіть заключну частину цього процесу, двічі занурившись в яйце і панірувальні сухарі.
8. Покладіть обвалені котлети на тарілку, вистелений пергаментом, і приберіть на 30 хвилин у холодильник.
9. Безпосередньо перед тим, як приготувати київські котлети, очистіть картоплю і наріжте кубиками. Доведіть до кипіння підсолену воду і варіть картоплю до м’якості.
10. Заповніть сковороду, яку можна після смаження поставити в гарячу духовку, достатньою кількістю масла, 1 див. Нагрійте на середньому вогні. Потім обсмажте котлети по 2 хвилини з кожного боку.
11. Після сковороду з котлетами поставте в духовку і запікайте курячі котлети близько 20 хвилин при 200 ° С.
12. Ваша картопля повинна бути готова. Розім’яти її прямо перед тим, як котлети будуть готові. Можна в картопляне пюре додати масло, сіль за смаком.
13. Подавайте котлети по-київськи з картопляним пюре. Приємного апетиту!