Пропоную рецепт відомого всім смачного Київського торта з безе і горішками.
Інгредієнти
фундук або арахіс – 150 г | |
борошно – 45 г | |
цукор – 40 г | |
Для коржів | |
яєчний білок – 5 шт. | |
цукор – 200 г | |
ванілін – 1 пакетик | |
Крем шалот | |
яйця – 1 шт. | |
цукор – 200 г | |
молоко – 140 мл | |
олія слив. – 230 г | |
коньяк – 1 столова ложка | |
какао – 10 г | |
ванілін – 1 пакетик |
У наш час особливо популярними стравами на свята є, звичайно ж, торти. Одне з провідних місць займає київський торт. Про те, як приготувати цей приголомшливий торт, я напишу в своєму рецепті.
Отже, київський торт складається з:
1. Безе з горіхами
2. Масляний крем шарлот, ароматизований коньяком.
Приступаємо до готування…
Покроковий рецепт
Перше з чого потрібно почати – це готування горіхів.
Для цього беремо 150 грам горіхів або арахісу. Підсмажимо їх в духовці при температурі близько 180 градусів Цельсія на час близько 10 хвилин до золотистого кольору. Подрібнюємо в середню крихту. Додаємо 40 грам цукру і 45 грам борошна. Все перемішуємо.
Тепер готуємо коржі. Для коржів необхідно:
1. Яйця – 5 штук (необхідний саме яєчний білок)
2. Цукор – 200 грам
3. Ванілін
4. Приготовлена вище суміш
Для початку починаємо збивати міксером білки, поступово додаючи цукор і ванілін.
Після того як ми збили білки з цукром і ваніліном, додаємо підготовлену раніше суміш з горіхів, цукру і борошна. Все перемішуємо. Дістаємо тісто. Беремо форму. Застеляємо її папером для випікання. Краще брати папір, яка покрита воском. Це виключає прилипання тесту. Далі укладаємо отримане тісто. З усього вищезазначеного повинно вийде три коржа.
Випікаємо коржі при температурі близько 170 градусів Цельсія на час приблизно 20 хвилин, потім зменшуємо температуру до 150 градусів Цельсія. Далі коржі треба просушити. З часу необхідно витратити близько двох годин. Для ідеального процесу можна трохи прочинити дверці духовки. Наполягаємо коржі протягом доби.
Поки коржі сушаться, готуємо крем шарлот.
Для приготування крему необхідні наступні інгредієнти:
1. Яйце – 1 штука
2. Цукор – 200-210 грам
3. Молоко – 140 мілілітрів
4. Масло – 230 грам
5. Коньяк – 1 столова ложка
6. Какао – 10 грам
7. Ванілін
Спочатку готуємо сироп.
Для сиропу – розбиваємо в формочку яйце, додаємо цукор і молоко. Ставимо на плиту і, помішуючи, доводимо до кипіння. Кип’ятимо близько п’яти хвилин. Далі, охолоджуємо, наприклад на підвіконні. Після охолодження сиропу, беремо і збиваємо масло, поступово додаючи сироп. Після чого, додаємо коньяк і ванілін. Крем майже готовий. Отриманий крем необхідно поділити на дві рівних частини. В одну з частин додаємо какао і збиваємо. Крем повністю готовий.
збірка торта
Тепер приступимо до фінальної «збірці» київського торта.
Дістаємо вже міцні коржі безе і промазуємо їх кремом. Між коржами використовуємо білий крем, а зверху вже «шоколадний» (з какао). Після складання торт посипаємо горіховою крихтою або можна прикрасити торт смужками, і по краях викласти бортики. Тепер ставимо торт в холодильник на кілька годин, що б він устоявся. Київський торт готовий. Приємного апетиту.