Такої величезної популярності супів як в Росії немає не в одній країні. Ми не уявляємо свій повноцінний обід, без якого-небудь супчика. Серед величезного розмаїття супів в нашій країні будь-який гурман підбере саме той, що доведеться йому за смаком.
Інгредієнти
картопля – 4 шт | |
ковбаса – 200 гр | |
огірок – 3 шт | |
яйця – 5 шт | |
кефір – 300 гр | |
мінеральна вода – 300 гр | |
зелень – за смаком | |
сіль – за смаком |
Готувати ми будемо окрошку. Цей суп має чисто російські корені. Він дуже хороший в жаркий час року, коли хочеться супчика, а окрошка ще й холодна. Він хороший тим, що простий у приготуванні. Будь-яка господиня, навіть без особливих навичок в кулінарії, прекрасно з ним впорається. Окрошка готується дуже швидко, а виходить дуже смачно. Заправити її можна так само по своєму смаку – можна квасом, а можна зробити дієтичну окрошку на кефірі. Саме цей спосіб ми будемо використовувати. Крім того кефірний супчик дуже своєрідний за смаком і відрізняється від повсякденних .
Покроковий рецепт
Спочатку, потрібно правильно розподілити етапи приготування. При вірному час готування, час приготування зменшиться. Перше, що ми зробимо: вимиємо, почистимо картоплю і поставимо його варити
Далі розбиваємо яйця на сковороду, солимо і перемішуємо. Перемішуємо саме на сковороді, що б не було смаку омлету.
Перемішуємо саме на сковороді, що б не було смаку омлету.
Смажаться яйця дуже швидко, хвилини 2. Потім розтираємо їх виделкою на дрібні шматочки.
Поки картопля вариться, перейдемо до наступного інгредієнту – ковбаса. Її ми ріжемо кубиками, розміром не більше сантиметра. Це дуже важливий момент в приготуванні. Якщо нарізка буде великою, кожен інгредієнт буде давати окремий смак у страві, а нам потрібно, що б все було збалансовано.
Далі ріжемо огірок. Нарізка не змінюється.
Всі перекладаємо в глибоку ємність. Інгредієнти повинні бути в рівній пропорції, для того що б не був виражений якийсь окремий продукт.
Додаємо зелень за своїми смаковими переваги. Все перемішуємо.
Для заправки беремо кефір, жирність так само за смаком, і розбавляємо мінеральною водою. Я роблю 1:1. Але знову ж, можна по своєму смаку. Заправляти окрошку краще перед подачею. Так буде смак свіжоприготованого супчика. А якщо заправити все відразу і відправити в холодильник, окрошка дуже швидко зіпсується, огірок в кефірі почне бродити.
Приємного апетиту!