Класичні млинці на молоці

Класичні млинці на молоці – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Розвантажуємо холодильник, готуємо все необхідне. Порада: Яйця і молоко слід дістати заздалегідь, що б продукти досягли кімнатної температури.


Коли всі інгредієнти під рукою, можна приступати. У глибоку ємність вбиваємо яйця. Додаємо сіль, цукор. З допомогою віночка збиваємо до однорідної, пінистої маси. Працюємо віночком до тих пір, поки консистенція не збільшитися вдвічі.

Вливаємо Молоко порціями, не перестаючи збивати. В ідеалі, краще використовувати міксер, це значно заощадить дорогоцінний час.

Після того, як молоко з яєчною сумішшю збиті, а цукор розчинився, настав час додавання борошна. Поступово, порціями, додаємо борошно, але не перемішуємо. Робимо поглиблення за допомогою столової ложки.

Гасимо соду оцтом і вливаємо в борошно. Можна використовувати пакетований розпушувач, замість банальної соди. Ретельно збиваємо масу і даємо тісту трохи відпочити.

По закінченню 15 хвилин я додаю столову ложку рослинної олії, що б млинці легко знімалися. І знову перемішую, трохи збиваючи. Тісто буде досить густе, але не варто хвилюватися, у наступному кроці я відкрию основний секрет, за рахунок якого млинці виходять тонкими і легкими.

Попередньо вскипятив чайник, я сміливо вливаю склянку. Так, так, стакан крутого окропу. Це один з важливих складових у приготуванні цієї страви. Після того, як всі додано, в черговий раз перемішую. Готове тісто має по консистенції нагадувати рідку сметану.

У сковороду кладемо шматочок вершкового масла і даємо гарненько розтопитися.
Порада: Для млинців необхідно завести окрему сковороду з тефлоновим або антипригарним покриттям, без подряпин і дефектів. Сковорода повинна бути діаметром не більше 26 см, легкої, з високою теплопровідністю.


За допомогою глибокої ложки або ополоника, вливаємо трохи тіста, рівномірно розподіляючи по сковороді. Досить 1 хвилини для смаження кожної із сторін. Під час випікання, періодично помішуємо тісто, що воно, не осідало. Пара хвилин і рум’яний, підсмажений готовий млинець. Ніяких «перший млинець комом»! Змащуємо маслом і вуаля!

І ще один лайфхак на сьогодні. Що б млинці були менш калорійні, я використовую кулінарну пензлик для змазування сковороди олією. Змастимо кисть рослинним маслом раз і будемо користуватися протягом усього смаження. Після кожного млинця я промазываю сковороду пензлем і переходжу до наступного.

Готуйте млинці часто і з задоволенням!