Ситний борщ з квасолею стане улюбленою стравою вашої родини.
Інгредієнти
Буряк – 2 шт. | |
Картопля – 3 – 4 шт. | |
Рослинна олія – 4 ст. л. | |
Ріпчаста цибуля – 1 шт. | |
Морква – 2 шт. | |
Капуста білокачанна – 0,5 головки | |
Квасоля біла – 1 банку консервована | |
Лавровий лист – 2 шт. | |
Вода – 2,5 л | |
Бульйон – 1,5 л курінний | |
Курячі стегна – 1 шт. | |
Томатна паста – 5 ст. л. | |
Лимонний сік – 1 ч. л. | |
Болгарський перець – 1 шт. | |
Часник – 1 зубчик | |
Мелений чорний перець – 1/4 ч. л. | |
Зелень – 1 ст. л. |
Безсумнівно, буряковий суп вважається гордістю національної української кухні. Неможливо уявити собі українця, який вітає гостя чимось, крім борщу. У цього ситного страви десятки варіацій приготування. Класична версія борщу включає велику кількість овочів і максимальний аромат буряків. Хоча даний рецепт вимагає, щоб борщ подавали гарячим, він також смачний і в холодному вигляді.
Покроковий рецепт
Промийте добре м’ясо. Заповніть каструлю 1,5 л. води. Покладіть в неї птицю і варіть до готовності.
В окремій великій каструлі налийте воду, що залишилася і опустіть в неї дві очищені буряків. Накрийте кришкою і варіть близько години. Як тільки ви зможете плавно проткнути буряк ножем, видалите коренеплоди з води і відкладіть в сторону для остигання. Не виливайте Воду.
Наріжте картоплю і додайте його в цю ж воду. Кип’ятіть 15-20 хвилин.
Дрібно натріть моркву, подрібніть цибулю і перець. Додайте 4 столові ложки рослинної олії в сковороду і обсмажте овочі, поки вони не стануть м’якими (7-10 хвилин).
Покладіть в сковорідку томатну пасту і протушкувати з нею овочі.
Нашаткуйте капусту і додайте її в каструлю, коли картопля буде майже готовий.
Натріть на крупкою тертці варену буряк і киньте її назад в каструлю.
Відокремте кістки від м’яса і опустіть м’якоть у воду. Сюди ж вилийте курячий бульйон.
Додайте лимонний сік, лавровий лист і банку квасолі (з соком) у велику каструлю.
Обсмажену моркву, цибулю і перець киньте в борщ.
Проваріть ще 5-10 хвилин, поки не приготується капуста. Приправте за смаком сіллю і перцем. Подрібніть зелень і зубок часнику, а потім опустіть їх в каструлю перед вимиканням.
Подавайте наваристий борщ з ложкою сметани або майонезу.