Для найкращого розкриття смаку лепешняку подавайте його з варенням або згущеним молоком.
Інгредієнти
Манна крупа – 1,5 склянки | |
Яйця – 3 шт | |
Вершкове масло – 50 гр | |
Цукор – 1 склянка | |
Молоко – 1 стакан | |
Розпушувач – 1 пакетик | |
Сіль – 1 щіпка | |
Цукор “По-міланськи” – 1 чайна ложка Використовувати за бажанням |
У холодну осінню пору, коли пішло тепло, ми всі шукаємо спосіб як нам зігрітися. Одним з таких рішень є гарячий чай з лимоном і медом. І ось коли в один з таких холодних осінніх днів мені захотілося зігрітися, я вирішила, додатково до чаю, підсолодити собі душу смачним манником. Мій вибір припав на класичний рецепт лепешняку на молоці. В принципі це один з найпростіших рецептів випічки, він не вимагає багато продуктів, в основному вони завжди знаходяться в холодильнику кожної господині, і за часом він досить швидкий приготування. Коли ви спечете манник він буде на смак солодкий, повітряним і танути в роті. Ця відмінна випічка прекрасно скрасить ваше сімейне чаювання і діткам він теж дуже подобається.
Покроковий рецепт
Перший крок:
Підготуйте всі інгредієнти. Перше, що потрібно зробити перш, ніж ви приступите до основної готуванні, манну крупу залити молоком і залишити набухати приблизно на годину.
Другий крок:
Після того як година вже пройшов, візьміть окремий посуд, вбийте туди яйця і додайте сіль, цукор і вершкове масло. Все добре перемішайте і додайте спеції за бажанням.
Третій крок:
Після того як ви закінчили з другим етапом, додайте яєчну суміш до манки. Сюди ж додаємо пакетик розпушувача. Все перемішуємо до однорідної консистенції.
Четвертий крок:
Розігрійте духовку до 180 градусів і підготуйте форму для запікання.
П’ятий крок:
Влийте рідке тісто у форму і відправте її в розігріту духовку приблизно на 50-60 хвилин.
Шостий крок:
Після того як наш манник буде повністю готовий, виймаємо його з духовки і даємо йому повністю охолонути.
Подавайте манник до чаю з варенням або згущеним молоком.
Приємного чаювання.