Класичний Наполеон

Класичний Наполеон – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Добре приготований «Наполеон» це просочений кремом, м’який, ніжний, в міру солодкий торт.

Покроковий рецепт

Готове не дріжджове тісто розморозити. Кожен квадратик розрізати навпіл і тонко розкачати.

Викласти на деко і акуратно розправити краю. Випікати в духовці 15-20 хвилин.







За цей час приготувати крем. Його приготування умовно можна розділити на 2 частини. Для першої частини потрібно: молоко, борошно (5 столових ложок), цукор (1, 5 склянки), ванілін. Крем готувати за принципом тіста для млинців, тобто в невеликих кількостях додати борошно, ванілін, цукор, трохи молока і ретельно заважати. Потім, не перестаючи заважати, поступово додавати молоко. Мета: відсутність грудочок.

Крем поставити на невеликий вогонь і, постійно розмішуючи, щоб не підгорів, довести до кипіння. Поставити остигати.


Поки крем остигає, випекти інші коржі. Їх повинно вийти 9 штук. (Обрізати зайве з кожного коржа, з цього тесту випекти 9 корж для прикраси)


У холодний крем додати банку згущеного молока і 400 грам масла. Важливо: масло повинне бути м’яким і порізаним на невеликі шматочки. Можна збити міксером, а можна скористатися звичайним віночком. Головне, отримати однорідну консистенцію крему.




Коли всі коржі будуть готові приступити до «збирання» торта. Кожен корж намазати кремом.