Салат корисний, в ньому багато варених овочів, він легко засвоюється і має багато вітамінів у мінералів.
Інгредієнти
буряк – 5 шт. | |
морква – 5 шт. | |
картопля – 5 шт. | |
огірки солоні – 6-7 шт. | |
горошок консервований – 1 б. | |
сіль, соняшникова олія – за смаком |
Рецепт салат простий і корисний. Такий салат ідеально підійде як для легкого вечері, так і для перекусу тих, хто на дієті.
Покроковий рецепт
Для початку потрібно зварити овочі. Картопля, морква і буряк потрібно добре промити і поставити варитися. Картоплю і моркву варяться швидше, ніж буряк, тому потрібно періодично перевіряти готовність і потім дістати з каструлі, а буряк залишити доварюватися.
Після того, як овочі охолонути, їх потрібно очистити від шкірки.
Нарізаємо невеликими кубиками картоплю і перелаживаем його в миску.
Далі нарізаємо моркву, теж кубиками.
Далі нарізаємо кубиками буряк.
Маленька порада: якщо ви не хочете, щоб буряк забарвила у бордовий колір інші овочі, то її потрібно нарізати першої, викласти в миску і полити соняшниковою олією, перемішати. Таким чином масло покриває буряк і вона не пофарбує інші овочі.
Далі додаємо горошок.
Також нарізаємо невеликими кубиками солоні огірки.
Тепер все необхідно злегка перемішати, посолити і полити олією. І все добре перемішати, щоб масло і сіль рівномірно розподілилися.
Викласти салат на блюдо і подавати на стіл.
До речі, якщо є час, то краще щоб салат трохи постояв і овочі обмінялися смаками і просочилися сіллю.
Всім приємного апетиту!