Філе індички нарізають шматочками і пропускають через м’ясорубку.
Змішують з сирими яйцями. Додають трохи вершків і будь-якої олії.
Цибулю дрібненько рубають. Морква чистять і натирають на тертці (можна її потім ще більше подрібнити ножем) Все це додають у фарш.
Сухарі вимочують у молоці і відправляють до отриманого м’ясного фаршу.
В каструлю вливають воду, доводять до кипіння, солять.
Потім починають зачерпують ложкою фарш і за допомогою другої ложки формують довгастої форми котлетку (форма кнелі трохи нагадує яйце).
Кнелі (прям з ложки, т. к. фарш рідкуватим) опускають в киплячу воду. При цьому тихий вогонь – вода не повинна вирувати.
Варять кнелі десять хвилин. Про їх готовність скаже те, що вони затверділи і спливли на поверхню.
Перед подачею кнелі остуджують, поливають зверху будь бульйоном або соусом. Можна подавати як самостійне блюдо, приготувати з них суп, або подавати з гарніром.