Компот із червоної смородини на зиму

Компот із червоної смородини на зиму – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Заздалегідь помийте банки перший раз миючим засобом, а другий раз содою.

Покроковий рецепт

Компоти з садових ягід для зимового зберігання готуються дуже просто. Миті трилітрові банки поставте стерилізуватися.

Поки банки стерилізуються, помийте і переберіть ягоди. Обов’язково звільніть смородину від плодоніжок, листочків і гілочок. Закип’ятіть воду, об’єм води близько 4 літрів на 3 літрову банку, т. к. в процесі кипіння частина води випарується, частина може пролитися при зливанні сиропу.

Закладіть чисті ягоди в банку, ягід повинна бути не менше ¼ банки. Засипте зверху цукровий пісок.

Залийте ягоди окропом, накрийте кришкою і почекайте 10-15 хвилин. Злийте сироп без ягід назад в каструлю, тут не обійтися без кришки для зливання з отворами.

Ще раз доведіть сироп до кипіння і залийте в банку з ягодами по саме горло.

Закрийте кришкою, загорніть машинкою. Перевірити герметичність можна перевернувши догори дном банку.

Загорніть банку з компотом у теплу ковдру або шубу. Дочекайтеся повного остигання близько 24 годин.

Компот з ягід червоної смородини готовий. Компот по цьому рецепту виходить дуже солодким і при бажанні його можна розводити водою при вживанні.