Компот із свіжих яблук

Компот із свіжих яблук – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Отже, відбираємо стиглі яблука в заявленому кількості. Яблука промиваємо, видаляємо серцевину. Очищати від шкірки плоди не потрібно. Нарізаємо підготовлені яблука на часточки. Не поспішайте, яблучні дольки повинні бути приблизно однакового розміру, так вони приготуються рівномірно.

У каструлю влийте потрібну кількість холодної води. Поставте каструлю на вогонь. Доведіть воду до кипіння на сильному вогні.

Як тільки вода в каструлі закипить, можна приступати до додавання в неї інгредієнтів. Спочатку всипте в воду заявлена кількість цукрового піску. До речі, його можна варіювати. Якщо вам хочеться компоту кисліші, то норму цукру можна трохи зменшити.

Слідом перекладіть в каструлю яблучні дольки. До відома, на цьому кулінарному етапі в компот можна додати ще і ягоди або інші фрукти, наприклад, груші. Також добре з яблуками поєднуються абрикоси, персики, малина, слива. Поєднання цих компонентів робить домашній компот ще смачніше. Якщо ви готуєте компот в зимовий час, то зробіть його складу часточками апельсина або мандарина.

Почекайте, поки вода в каструлі з інгредієнтами закипить повторно. Засічіть приблизно 10 хвилин. Варіть компот протягом цього часу. Потім зніміть компот з плити, накрийте каструлю кришкою. Тепер, щоб компот дійсно вийшов смачним і «правильним», дайте напою настоятися. Час – від 2 до 5 годин. За бажанням остиглий проціджений компот можна перелити в банки і поставити в холодильник. Такий напій буде до речі в жаркий час.

Смачний домашній компот з яблуками готовий! Пригощайтесь на здоров’я.