Інгредієнти
Груша – 4-6 шт | |
Лимонна кислота – щіпка | |
Вода – окріп | |
Лимон – кілька часточок | |
Для сиропу: – | |
Вода – 1 літр | |
Мед – 5 столових ложок | |
Цукор – 100 г |
Компот з груш з медом – напій, у якому максимально збережені корисні властивості плодів, так як груші попередньо бланшируются (опускаються в окріп), а не варяться. Компот має природну солодкість груш і смак меду. Напій має золотистий відтінок, не вибагливий в зберіганні і буде радувати вас весь рік!
Покроковий рецепт
Інгредієнти.
Груші промити, розрізати на часточки, видаливши плодоніжки і серцевину (якщо шкірка тверда, можна зрізати). Часточки укласти в каструлю, залити окропом, і бланшувати близько 5-ти хвилин, додавши дрібку лимонної кислоти (не варити).
Приготувати сироп. У каструлю налити воду, додати цукор і мед, все розчинити, закип’ятити. Сироп: на 1 літр води,100 г цукру,5 столових ложок меду (в 1 столовій ложці 25 г меду). На три 1-літрові баночки у мене пішло близько 2-х літрів сиропу.
Бланшовані груші перекласти з чистим баночках. Додати в кожну літрову баночку по 1 кружечку лимона, для більшого аромату і смаку.
Залити сиропом.
Закрити банки кришками і стерилізувати в киплячій воді близько 20 хвилин (Якщо у вас півлітрові банки – 15 хвилин, якщо 2-х літрові – 30 хвилин, 3-х літрові близько 45 хвилин). Закатати.