Для приготування потрібно: кухонний ніж, дошка для різання продуктів, каструля і кришка для неї. Лимон і м’ята кладеться за бажанням.
Інгредієнти
Яблуко – 3 шт. | |
Обліпиха – 5 столових ложок | |
Цукор – 4 столові ложки За бажанням можна більше | |
Лимон – 2-3 зубчики За бажанням |
В обліписі і яблуках окремо міститься безліч вітамінів ( наприклад: A,B,З,Е ), і якщо їсти їх окремо, можна насититися цими вітамінами, але що б по-справжньому скуштувати смак і аромат, необхідно зварити компот. Він дає прилив свіжості і бадьорості на тривалий час. Після приготування ви можете запросто зробити запас на холодну пору року, просто перелив його в чисті 2-ух або 5-літрові банки і закатавши.
Покроковий рецепт
Першим ділом моєму яблука і обліпиху, видаляємо шматочки листя і гілочок з неї.
Розрізаємо яблука на невеликі часточки, серцевину і кісточки видаляємо.
Висипаємо обліпиху і яблука в каструлю.
Додаємо цукор ( 4 столові ложки ) і дві часточки лимона ( за бажанням ).
Заливаємо гарячу воду в каструлю так, що б залишилося небагато місця до верхньої частини.
Закриваємо кришку каструлі і доводимо до кипіння на високому вогні ( для цього потрібно приблизно 3-4 хвилини ).
Після того, як вода скипить, ставимо на плиту на дуже маленький вогонь і варимо наш напій протягом 10 – 15 хвилин. Після цього залишається тільки перелити в глечик, дати компоту трохи охолонути, і насолодитися дуже приємним смаком.