Конфітюр – це різновид джему або варення, тільки з додаванням желирующих речовин. Мандариновий джем (варення) добре додавати в каші, булочки, пироги або просто пити з чаєм у вигляді десерту.
Інгредієнти
стиглі мандарини – 1,2 кг без кісточок | |
коричневий цукровий пісок – 1,2 кг | |
желфикс – 20 г 1 невеликий пакетик | |
ром темний – 6 ст. л. | |
гвоздика – 5 шт. кулінарні бутони | |
бадьян – 3 зірочки |
Готується такий солодкий десерт дуже просто, а для того, щоб він набув більш цікавий смак, у нього рекомендується додати додатково якісь прянощі, наприклад, гвоздику і зірочки бадьяна.
У цьому рецепті мандаринового конфітюру як желюючий речовини я використовую пектин у вигляді желфикса (агар-агар). Це натуральний желатин рослинного походження.
Покроковий рецепт
Всі промиті мандарини почистити, потім викласти у вільну глибокий посуд і подрібнити блендером. Підготувати товстостінну каструлю і поставити її на вогонь. Додати весь коричневий цукровий пісок, желфикс в достатній кількості, мандаринове пюре, бутони гвоздики і зірочки бадьяна.
Влити в цю ж саму каструлю в необхідній кількості темний ром найкращої якості. Потім при постійному помішуванні готувати пряну цитрусову суміш до тих пір, поки вона не почне кипіти. Після цього, збільшити вогонь і при безперервному помішуванні готувати пряну мандаринову суміш ще хвилин п’ять, потім перетерти через сито і розкласти рівними порціями по невеликих баночках. Відправити мандариновий конфітюр, приготований на темному ромі, в холодильник і залишити до повного застигання, після чого подавати до столу.