Консервовані кабачки з часником і прянощами на зиму

Консервовані кабачки з часником і прянощами на зиму – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Тепер давайте приступимо безпосередньо до приготування. Кабачки добре миємо під проточною водою, ретельно очищаємо від шкірки за допомогою ножа або овочечистки, (можна і не очищати, але без шкірки, вони будуть набагато м’якше і ніжніше), ріжемо акуратними брусочками, так щоб вони помістилися в літрову банку, адже закривати будемо саме в них. Очищаємо часник від шкірки і відразу розкладаємо по банках разом з солодким, духмяним перцем і лавровим листом. Накладаємо акуратними щільними шарами кабачки в банку, можна як уздовж, так і впоперек. Тим часом одночасно готуємо розсіл в каструлі. Бажано використовувати алюмінієву каструлю. Змішуємо всі інгредієнти на розсіл і ставимо на вогонь, накриваючи кришкою. Увага! Вливаємо оцет в розсіл ТІЛЬКИ після закипання і проварюємо ще хвилин 5 – 7.

Готовим заливаємо розсолом наші кабачки в банках до країв, накриваємо кришками, ставимо в каструлю на стерилізацію. У вас вийде 4 літрових банки готових кабачків. Головне не забудьте на дно каструлі покласти кухонне рушник, заливаємо наші банки в каструлі майже до горла і стерилізуємо після закипання 10 хвилин. Далі закочує банки і закутуємо в тепло їх на добу. Ось ми і закінчили приготування.

Цей рецепт обов’язково порадує вас і ваших близьких чудовим смаком. Кабачки виходять дуже соковиті і ніжні. І обов’язково цей рецепт потрапить у списки ваших постійних, улюблених рецептів консервації, які ви будете використовувати на протязі багатьох років, адже він просто не може не закохатися в себе.

Також за цим рецептом можна закривати навіть огірки. Приємного вам апетиту.