Беремо очищену рибу і готуємо її до запіканню: потрошимо, чистимо, обрізаємо плавники, голову…гарненько промиваємо.
Солимо, натираємо спеціями і залишаємо хвилин на 15.
Чистимо цибулю і моркву. Нарізаємо дрібненько цибулю, моркву (можна порізати, можна натерти на тертці). Нарізаємо гриби.
Обсмажуємо на олії спочатку цибулю, потім додаємо моркву і хвилин через 10 гриби, смажимо ще 5 хвилин.
Далі засипаємо овочі з грибами гречкою. Тушкуємо до напівготовності гречки.
Карпа начиняємо гречаної сумішшю з грибами і овочами. (Можна додати будь-які овочі. Все залежить від смакових уподобань). Збризкати рибу лимонним соком і поперчити за смаком.
Запікати рибу потрібно в духовці хвилин 30, постійно поливаючи маслом або жиром. Для більшого аромату можна додати гілочку розмарину.
Наша рибка, приготована старорусским способом готова! Подаємо до столу!