Вибираємо рибку побільше, вона буде більш соковитою. Чистимо, потрошимо, видаляємо зябра і добре промиваємо.
Далі готуємо начинку. Очищаємо і ріжемо цибулю нарізаємо зелень петрушки. В окремому посуді змішуємо все це і додаємо перець (я використовую суміш різних перців), сіль і вибрані спеції (у мене хмелі-сунелі, коріандр).
Наступним кроком натираємо карпа зовні і всередині сіллю і перцем, начиняємо тушку підготовленою начинкою, зверху теж посипаємо травами.
Розстилаємо на столі фольгу і загортаємо в неї рибу щільно закрутити краю, бажано в 2 шари щоб вона не ушкодилася і сік не витікав на деко. По можливості краще дати карпові промаринуватися годину-дві в холодильнику.
запікати близько 1,5 годин
Розігріваємо духовку до 180 градусів, ставимо в неї деко запікатися на годину-півтора. Якщо вам подобається рум’яна кірочка, то потрібно на етапі завершення запікання відкрити фольгу. Якщо хочете, що б риба залишалася м’якою і ніжною, залишаємо її закритою до кінця приготування. Прикрасити можна часточками лимона і зеленню. Приємного апетиту!