Прекрасна закуска! Просто смажите спаржу, додаєте гриби і прянощі – начинка готова! Все просто)
Інгредієнти
гриби шиітаке – 200 грам | |
спаржа – 100 грам | |
оливкова олія – за смаком | |
сік лайма чи лимона – за смаком | |
спеції, сіль – за смаком | |
кінза – гілочка | |
часник – 4 зубчики | |
меленого чилі – 1/2 чайної ложки | |
зеленої цибулі – кілька пір’я | |
такос (коржі) – кілька | |
соус гострий – для сервірування | |
гуакамоле домашній – 1 чашка |
Такос – це одна з різновидів коржів. Їх можна завжди придбати в продуктовому магазині. У середину кожного з них кладуть різну начинку. Сьогодні ми пропонуємо приготувати такосы з хрусткою спаржею і грибами шиітаке.
Покроковий рецепт
1. Гриби необхідно очистити і добре промити. Після, добре обсушити і відправити смажитися на сковороду. Шиітаке мають невеликий розмір, але краще їх крупно порізати.
2. Спаржу промити, обрізати кінці і приправити спеціями.
3. Викласти спаржу на решітку і готувати протягом 10 хвилин на грилі.
4. Готову спаржу розрізати на частини.
5. Коржі такос просушити на сухій сковороді.
6. Спаржу збризнути соком лайма чи лимона і оливковим маслом. Перемішати спаржу з шиітаке, додати чилі, чавлений часник, зелень, спеції, перемішати.
7. На середину коржа викласти начинку. Додати по ложечці гуакомоле, приправити дрібно рубаним червоним цибулею і соусом. Згорнути корж навпіл і подавати до столу.