Неймовірне поєднання пісочного тіста і білкового повітряного крему підкорить навіть найвибагливіших ласунів.
Інгредієнти
Борошно – 300 р. | |
Яйця – 1 яйце + 1 жовток | |
Цукор в тісто – 100 р. | |
Вершкове масло – 180 р. | |
Ванільний цукор – 0,5 ст. л. | |
Білок – 100 р. | |
Цукор в крем – 200 р. | |
Лимонна кислота – Щіпка |
Унікальний десерт, який прикрасить будь-який урочистий захід, будь то весілля, день народження або будь-яке інше свято, але це не говорить про те, що приготувати його можуть тільки професійні кондитери зі стажем.
Пісочне тісто готується дуже просто і не вимагає особливих зусиль і знань, а білковий крем у вас легко вийде приготувати за нашим рецептом. Здивуйте ваших гостей, адже для приготування цього смачного ласощі потрібно не так багато інгредієнтів: борошно, яйця, вершкове масло, розпушувач, цукор і лимонна кислота. Ванільний екстракт або ванільний цукор зрадить крему приємний, солодкий аромат.
Покроковий рецепт
У миску кладемо вершкове масло кімнатної температури, м’яке і збиваємо разом з цукром. Якщо раптом забули заздалегідь підготувати масло, дістаньте його з холодильника і поріжте маленькими кубиками, так воно набагато швидше розм’якшиться. Добре збиваємо.
До масляної суміші додаємо жовток і яйце, міксером продовжуємо добре збивати.
Як тільки всі інгредієнти з’єдналися і вийшла однорідна структура суміші, всипаємо борошно і розпушувач, заздалегідь просіваємо.
Перемішуємо і формуємо клубок, довго з ним не працюємо, це може погіршити структуру готового виробу. Замісили і відразу викладаємо у форми. За бажанням можна зробити вантаж з будь-якої твердої крупи, щоб тісто зовсім не піднімалося. Розігріваємо духовку до 180 градусів приблизно 20 хвилин печемо кошики.
Поки випікаються кошички, приступаємо до готування білкового крему. У мисці відміряємо 100 г. білка, засипаємо його цукром і ставимо на водяну баню. Добре перемішуємо виделкою і чекаємо поки розчиняться кристали цукру, це займає приблизно 5 хвилин.
Як тільки весь цукор розчинився знімаємо з вогню і починаємо збивати, швидкість поступово збільшуємо. Збиваємо довго, поки маса не стане дуже щільною і глянсовою.
Готові кошички остуджуємо і можна приступати до прикраси. На дно кошики, під крем, можна додати будь-який джем або ягоду, а зверху прикрасити будь топпінгом. Тістечка можуть відходити на стіл!