Кошики з білковим кремом та абрикосовим джемом

Кошики з білковим кремом та абрикосовим джемом – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Для приготування кошиків взяли розм’якшене масло і маргарин в однаковій кількості , тобто по 100 г кожного.

Додали сто двадцять п’ять грамів цукру. Ретельно перемішали за допомогою міксера.

Додали 1 яйце і половину ст. л. майонезу, знову все перемішали.

Взяли соду 0,5 ч. л. погасили її столовим оцтом і влили в масляну суміш.

Приготували 2 склянки борошна вищого сорту і зробили заміс.

Для випікання у нас є спеціальні формочки-кошики.

По маленькому шматку брали тісто і рівномірно розподіляли по поверхні форми.
Пекли їх в розігрітій духовій шафі при температурі 190 градусів до золотистого кольору, просто спостерігати потрібно, щоб вони не сильно зарум’янилися.

Взяли абрикосове варення або джем, можна сливове, просто щоб було з легкою кислинкою. Тому що тоді тістечка бувають не нудотні, так дуже смачно виходить. На кожне тістечко поклали по чайній ложечці цього варення або джему.


Потім приготуємо білковий крем.
Взяли двісті п’ятдесят грам цукру і додали сто двадцять п’ять мл прохолодної води і уваривали до проби на м’який кульку.

Тут же збили охолоджені білки в кількості 4 штук , щоб вони стійко трималися на ложці, не стікали.

Переклали крем в мішечок з насадкою і розподілили його за кошичку.
Кошики вийшли дивовижні! Одне задоволення дивитися на це, а ще більше дивитися як дітвора наминали їх !