Одне з блюд, на пострадянському просторі, яке готується в кожній родині. Для домашнього обіду, свята або взяти з собою в дорогу, ми готуємо котлети по-домашньому. Це завжди смачно і зручно.
Інгредієнти
Свинина (жирна) – 300 гр. | |
Яловичина – 600 гр. | |
Яйце – 2 шт. | |
Цибуля – 2 шт. | |
Булка – 350 гр. | |
Зелень кропу – 2 ст. л. | |
Сіль, перець і спеції – за смаком | |
Панірувальні сухарі – 0.5 склянки | |
Рослинне масло – для смаження |
Котлети по-домашньому, по істині – класика жанру. Варіантів приготування домашніх котлет велике безліч. Я, наприклад, люблю додавати у фарш зелень кропу. Отже, приступимо.
Покроковий рецепт
Беремо за раніше приготовлені продукти: помытое м’ясо, цибулю, білий батон замочую в молоці, сіль, перець, улюблені спеції.
Всі інгредієнти пропускаємо через м’ясорубку, добре вимішуємо. До м’яса додаю яйце, сіль, спеції, перець і зелень кропу. Все ще раз ретельно перемішую, добре відбиваю долонею, так фарш стає пишнішим і продукти краще з’єднуються між собою. Перед формуванням котлет, фарш треба поставити на деякий час в холодильник – це дасть готовому блюду додаткову соковитість.
Ділимо фарш на рівні колобки і формуємо котлети. Окремо в тарілку насипаємо панірувальні сухарі і обкачуємо там кожну заготовку. У сухарики я так само додаю спеції. Для панірування можна використовувати і просто борошно – це Ваш вибір.
На розігріту з рослинною олією сковороду викладаємо котлети, не відходимо і постійно стежимо, щоб не підгоріли. Коли вони підрум’янилися і стали гарними, зменшуємо вогонь і протушивает до готовності.
Гарнір до котлет по-домашньому можна підібрати будь-який: картопля відварна шматочками, картопля – пюре, смажена картопля, макаронні вироби, тушковані овочі. А так само просто овочеві салати.
Приємного апетиту!