Котлети в духовці з яловичини

Котлети в духовці з яловичини – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Для котлет потрібно подрібнити м’ясо, але спочатку замочимо в молоці хліб. З хліба (батона) зрізаємо кірки. Хліб кришимо на шматки в миску і заливаємо молоком. Відставляємо поки миску з хлібним м’якушкою в бік, приступаємо до подрібнення яловичини.

М’ясну м’якоть нарізаємо на шматочки. Перекладаємо м’ясну нарізку в чашу м’ясорубки і прокручуємо. Очищаємо цибулю від лушпиння. На обробній дошці цибулю дрібно рубаємо. Цибульну нарізку додаємо до прокрученої яловичині.

Щоб в процесі приготування котлети в духовці не розвалилися і мали гарну форму, розбиваємо до інгредієнтів в миску одне куряче яйце.

Повертаємося до замоченному в молоці хліба. Віджимаємо його від молочного продукту. Перекладаємо хлібний м’якуш до фаршу і решти інгредієнтів.

Залишилося підготовлені інгредієнти і приправити спеціями. Додаємо сіль за своїм смакової переваги, а також підсипаємо спеції для м’ясного фаршу.

Чистими руками ретельно перемішуємо введені інгредієнти. Фарш з яловичини для домашніх котлет в духовці готовий. Формуємо з нього котлети. Щоб фарш не прилипав до долонь, змочуємо їх трохи водою.

Включаємо духовку і виставляємо його температурний режим на 200 градусів. На деко викладаємо пекарський пергамент. Змащуємо лист рослинним маслом. Зручніше для даної процедури використовувати кулінарну кисть. Заготовки з яловичого фаршу обвалюємо в борошні і перекладаємо на деко. Відправляємо деко в духовку на 20-25 хвилин.

Смачні і апетитні котлети з яловичини в духовці готові. Можна запропонувати їх на стіл з будь-яким гарніром. У нашому рецепті – це відварений рис. Добре до таких котлеткам подати овочі. Приємної вам трапези!