Курячі котлети з фаршу

Дуже смачні котлетки, які доповнять будь-який гарнір, або ж стануть основним з страв на святковому столі.

Інгредієнти

Фарш курячий – 500 гр.
Яйця курячі – 2 шт.
Картопля – 3 шт.
Цибуля ріпчаста – 2 шт.
Петрушка – 50 гр.
Сіль – 1 ст. л.
Масло рослинне – 4 ст. л.

Як приготувати Курячі котлети з фаршу

Домашні котлетки напевно є одним з найулюбленіших і найпоширеніших страв, які нагадають про теплих сімейних вечорах. Адже найчастіше, коли ви опиняєтеся в гостях у бабусі, вона готує вам свої котлетки, не порівнянні за смаком навіть з самими вишуканими стравами.

Покроковий рецепт

Підготуємо необхідні продукти, для приготування котлет. Якщо ви використовуєте заморожений фарш, його потрібно розморозити, (використовуючи режим розморожування в мікрохвильовій печі, або ж залишити при кімнатній температурі на 4 – 5 ч. ).

Потім потрібно почистити овочі і петрушку промити. Натремо картоплю на дрібній тертушці, і цибулю наріжемо невеликими кубиками. (Можна скористатися блендером, що б подрібнити овочі, якщо вам більше подобаються котлети однорідної консистенції). Терти картоплю краще в останню чергу, перед змішуванням з фаршем, що б він не потемнів.

Змішуємо всі інгредієнти, додаємо 1 ст. л. солі, і гарненько все перемішуємо. Можна додати трохи тертого часнику, по смаку, або чорного перцю, для тих, хто любить страви погостріше.

Потім відправляємо наш фарш в холодильник на 10 – 15 хвилин, що б всі інгредієнти замариновались один з одним. У такому разі котлети виходити більш соковитими і ніжними. І поки фарш в холодильнику, приготуємо сковорідку, щедро змастимо рослинним маслом, і поставимо на дуже маленький вогонь, що б масло розігрілося поступово, по всій поверхні сковороди.

Дивіться також:  Сніданок Корнуэльской відьми

На розігріте масло, але не киплячу, викладаємо наші котлетки. Для формування котлет можна використовувати столову ложку, і після викладання фаршу на сковороду, злегка притискати нею котлети, що б вийшла більш менш округла форма. Або ж трохи змочити руки водою, що б фарш не приставав, і самостійно формувати котлетки, перекидаючи невеликий шматок фаршу, з руки в руку.

Смажити котлетки необхідно на повільному вогні, що б зовні вони не підгоріли, і встигли просмажиться зсередини, по 4 – 5 хвилин, після перевернути. Час приготування може змінюватись, в залежності від площі сковорідки, у мене помістилося чотири досить великих котлетки.

Готові котлетки можна подавати до столу як самостійне блюдо, або ж як доповнення до гарніру або овочів.