Ці котлети з’їдять навіть ті, хто не особливо люблять кабачки. У поєднанні з сиром з них виходять відмінне друге блюдо – ситне і смачне.
Інгредієнти
кабачки – 1 кг | |
яйця – 2 шт. | |
борошно – на розсуд бажано рисова | |
цибуля з пір’ям головкою – 4 шт. | |
петрушка – жменя | |
масло (використовують рослинне) – для смаження | |
сіль – за смаком | |
сир фета – 300 г |
Котлети з кабачків з найніжнішим сиром фета і зеленою цибулькою.
Покроковий рецепт
1. Кабачки промивають, очищають, великі видаляють насіння, а м’якоть досить крупно ріжуть. Потім кабачкову м’якоть перекладають в чашу блендера і подрібнюють. Подрібнювати кабачки потрібно не в пюре а кашку з шматочками. Якщо кабачків багато, а чаша мала, можна підготувати кашку в кілька прийомів. Якщо у вас немає блендера, кабачки можна натерти на дрібній тертці. Овоч солять і залишають на п’ять хвилин.
2. Далі кабачкову масу віджимають, додають борошно з яйцями.
3. Потім додають розім’яту сир Фета і подрібнену петрушку. Зелену цибулю нарізають разом з білою частиною, закидають у тісто і ретельно вимішують. Якщо ви вважаєте тісто рідким, можна додати ще борошна.
4. Масу за допомогою ложки викладають в розпечене масло і прожарюють до скоринки з обох сторін. На 1 котлетку йде приблизно 2-3 столові ложки кабачкового тесту.
5. Не накладайте котлетки дуже щільно в сковороді, смажте партіями. При необхідності, додайте масло в сковороду.
6. Після приготування потрібно відразу подавати до столу, але і в охолодженому вигляді котлети з кабачків залишаються соковитими і ароматними.