Котлети – улюблене блюдо наших чоловіків. Приготувати їх можна не тільки з різного м’яса, але і з різною начинкою.
Інгредієнти
фарш м’ясний – 300 гр | |
хліб білий – 100 гр | |
молоко – 50 гр | |
шинка – 50 гр | |
сир – 50 гр | |
сіль – за смаком | |
перець – за смаком | |
рослинне масло – для смаження |
Всі готували звичайні котлети їх м’ясного фаршу. Це блюдо знайоме нам з дитинства. Але для того щоб додати родзинку, в котлету можна додати начинку. Сьогодні я буду готувати котлети з шинкою і сиром. Це дуже ситне блюдо. До того ж сир надає соковитості начинці. Приготування таких котлет займе не так багато часу, але блюдо виходить дуже смачним і незвичайним. Нам буде потрібно: м’ясний фарш, яйце, білий хліб, молоко, борошно, шинка, сир.
Покроковий рецепт
Робимо котлетний фарш. Замочуємо білий хліб у молоці. Хліб краще використовувати не свіжий, для того що б він краще розпався. Розминаємо розмоклий хліб на дрібні шматочки.
Збиваємо до однорідності фарш, яйце, розім’ятий хліб, сіль, чорний мелений перець. Я не люблю жирний фарш, але і сухої так само не користується популярністю. Можна звичайно використовувати яловичину, але її смак на любителя. З цього, у приготуванні використовую свино-курячий. Це золота середина.
Готуємо начинку для наших котлет. Подрібнюємо на дрібні кубики сир і шинку. Сорти цих продуктів можна використовувати на ваш смак.
З котлетної маси робимо плоский млинець. В центр викладаємо начинку і закриваємо її з усіх боків краї млинця, формуючи котлету.
Обвалюємо котлету в борошні з усіх сторін.
Розігріваємо сковороду з додаванням рослинної олії. Викладаємо котлети.
Обсмажуємо з двох сторін на середньому вогні до золотистого кольору. Час смаження становить близько 20 хвилин.
Котлети з шинкою і сиром готові. Викладаємо їх на блюдо. Прикрашаємо листям салату. Такі котлетки чудово поєднуються з будь-яким гарніром. Приємного апетиту!