Котлети з яловичого фаршу соковиті і повітряні

Котлети з яловичого фаршу соковиті і повітряні – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.



Підготуйте м’ясо: Яловичину (я віддаю перевагу шию – так колеты будуть соковитіше) промийте під холодною водою, обсушити паперовим рушником і перейдіть в м’ясорубці. Часник і половинку цибулини – порубаєте на дрібні шматочки. Сіль і перець за смаком. Я використовую морську сіль – її треба побільше так як морська сіль несолона, але якщо у вас кухонна сіль – будьте з нею обережніше.

Всі перераховані інгредієнти складіть в глибоку миску. Не беріть маленьку мисочку – це незручно. Білу пишну булочку розмочіть в холодній воді. Рукою потисніть її, щоб булочка розпалася на маленькі шматочки. А тепер мій перший секрет: не віджимайте булочку від води. Хліба має бути трохи менше, ніж води в мисочці.
Вилийте хліб з водою в миску з фаршем. Тепер починайте вимішувати.

Вимішування м’ясного фаршу я виділяю в окремий крок так як це важливо. Відкрию мій другий секрет: Намагайтеся вбити в фарш побільше повітря. У цьому випадку котлети будуть не тільки соковиті, але й повітряні. Місіть як звичайне тісто.

Всі! Переходимо до самої смаженні. Візьміть в руку трохи готового фаршу і скачайте кульку, потім трохи прbплюсніть його долонею, щоб вийшла гладка котлетка. У моїй родині у всіх різні смаки щодо розміру. Чоловіки люблять великі котлети, я – середні, а малеча – маленькі.


Поставте на середній вогонь сковорідку. Налийте столову ложку рослинної олії. Я люблю оливкова олія, але воно гірке, тому можна взяти будь – соняшникова наприклад.


Викладіть сиру котлетку на розігріте масло. Дайте їм місця. Тобто не треба весь фарш відразу намагатися посмажити. Посмажте в два прийоми або на двох сковорідках.


Дайте котлеткам підрум’янитися з одного боку і перевертайте. Подивіться – у мене тефлонова сковорідка тому я використовую силіконову лопатку. Якщо чиркати залізної лопаткою з тефлоновому покриттю – то його легко подряпати і частинки тефлону можуть потрапити в їжу.

Нехай котлетки підрум’яняться з другої сторони. 1-2 хвилини на середньому вогні.

Все, тепер зменшіть вогонь і накрийте кришкою. Тепер наші рум’яні котлетки обработаются парою під кришкою.

Через 10 хвилин – і готово! Є котлети краще відразу “з пилу, з жару”. На гарнір я подала рис і свіжий огірок. Приємного апетиту!