Козуля тушкована зі сметаною

Козуля тушкована зі сметаною – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

М’ясо косулі містить вітаміни групи В, йод, фосфор, а також більше 15 амінокислот. Непросте в приготуванні, але дуже смачне і корисне, воно коштує того, щоб витратити на неї час.

Покроковий рецепт

М’ясо косулі промиваємо, видаляємо плівку, ріжемо невеликими шматками. Складаємо на суху сковороду, солимо, накриваємо сковородою і тушкуємо дві години на повільному вогні. Після закипання, зверху утворюється піна, прибираємо її. Через дві години вода повинна википіти, якщо немає, просто зливаємо її.

У сковороду додаємо трохи рослинного масла, обсмажуємо м’ясо до рум’яної скоринки.

Цибулю ріжемо тонкою довгою соломкою, обсмажуємо разом з м’ясом.

Коли цибуля стане прозорою, засипаємо м’ясо однією столовою ложкою борошна, перемішуємо. Мука повинна стати золотистою. Вона потрібна, щоб підлив був більш густий і не розтікався по тарілці.

Додаємо воду. Кількість води залежить від того, скільки сметанного підлива вам потрібно. Тут все просто, більше води – більше підлива.

У закипілу воду додаємо сметану. На 300 грамів м’яса – 200 грам сметани. Тушкуємо хвилин 5, підсолюємо за смаком. Можна додати меленого перцю.

Не перетримуйте страву на плиті, інакше, сметана придбає смак вершкового масла,
На гарнір добре підійде відварний картопля, або пюре. Приємного апетиту!