Моя випічка, на жаль, не така гарна на вигляд, як оригінал, але все одно смак просто божевільний, всі складочки розходяться і незвичайні м’якість і легкість.
Інгредієнти
борошна – 2 склянки | |
солі – 1/2 чайної ложки | |
теплого молока – 1/2 чашки | |
сухих активних дріжджів – 1 пакет | |
розплавленого масла – 1/8 чашки | |
яєчний жовток – 1 шт. | |
цукру – 1 столова ложка | |
Для посипання: | |
розм’якшеного масла – 1/4 чашки | |
цукру – 4-5 столових ложок | |
кориці – 3 чайні ложки |
Як тільки я побачила фото цього рецепту, я відразу відчула імпульс місити тісто.
Не знаю, чи це дійсно естонські булочки, чесно кажучи, у мене дуже туманне уявлення про естонської кулінарії, але я відтворюю рецепт так, як я знайшла його.
Начинка в кренделе традиційна, цукор-кориця. Зверху можна полити глазур’ю з цукрової пудри і води або розплавленим шоколадом.
Покроковий рецепт
Розчинити дріжджі в теплому молоці з чайною ложкою цукру, дати постояти 5 хвилин.
У борошно додати молоко з дріжджами, яйця і розтоплене вершкове масло.
Місити вручну або в тісто-мішалці близько 10 хвилин, поки тісто не стане гладкому, м’якому і однорідним. Регулюйте щільність тіста борошном або молоком.
Ємність з тістом накрити плівкою і вистояти при температурі близько 30° протягом 1 години або трохи більше. Я ставлю миску з тістом в духовку, попередньо нагріту до 50° С і залишаю до повного охолодження духовки.
Для начинки збити виделкою м’яке вершкове масло з цукром і корицею.
Викласти тісто на дошку, розкачати його прямокутної форми товщиною 1 см і рясно змастити начинкою всю поверхню.
Тісто з посипкою скачати рулетом. Ножем розрізати рулет в середині в поздовжньому напрямку, відступивши 3-4 см від краю (для зручності плетіння).
Два отриманих джгута перекрутити навколо своєї осі кожен, потім переплести разом. З’єднати крендель.
Випікати естонська крендель при температурі 200 градусів протягом 30-35 хвилин.
Ось такий результат! Впевнена ви не дасте йому навіть охолонути!!!