Кунжутне повітряні кекси
Інгредієнти
Кунжутна борошно – К100 гр. | |
Яйце – 1 шт. | |
Варення яблучне – 1 ст. л | |
Розпушувач – 1 ч. л. | |
Цукор – 50 гр. |
В одному зі своїх попередніх рецептів я готувала кунжутне молоко. Після нього залишається така ж кількість кунжуту, як було використано для рецепта. З такого кунжуту можна приготувати пасту тахині. Але я вирішила спробувати його висушити і перемолоти на борошно. Сушила кунжут в кілька прийомів на гарячій сковороді без масла, до тих пір, поки не відчула, що він вже сухий. Потім перемолола в кофемолці. Борошно готова. Пора щось не піч
Покроковий рецепт
У мисці змішати борошно кунжутную
І розпушувач.
Додати варення, яйце і цукор. У мене варення без цукру, тому я трохи додала його в кекси, але якщо у вас варення солодке, то цього робити не потрібно.
Все добре перемішати.
Форми для кексів змастити рослинним маслом, вилити в них тісто. Поставити в розігріту до 180 градусів духовку на 15 хвилин.
Кекси вийшли дуже ароматними і повітряними, з красивою пористої текстурою.
Приємного чаювання!