Курча духовий з часником

Курча духовий з часником – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Найважливіше в готуванні – це вибір продуктів. Не шкодуйте часу один раз в тиждень закупити якісні продукти. Візьміть курча “бройлер” вагою приблизно 500 грамів, промийте його під холодною водою і промокніть паперовим рушником.

Видаліть хвостики тушки сальні желзки. Під час смаження вони дають характерний запах, тому я їх відрізаю.

Потім переверніть тушку і гострим ножем розітніть грудину. Кісточки у курчати тоненькі тому сміливо ріжте.

Видаліть з шиї курчати трахею. На смак вона не впливає, але виглядає неапетитно. Тому я її видаляю. Потім розпластайте тушку, нехай кісточки зламаються – нічого.

Розріжте або пропустіть через прес часник і розкладіть його, натріть (якщо вийде) внутрішню частину тушки, посоліть і поперчіть.

Переверніть тушку і укладіть в жароміцну форму. Посоліть і поперчіть тушку з другої сторони (де шкіра). Часником шкіру можна трохи натерти, але не перестарайтеся, щоб не порвати ніжну шкірку курчати. НЕ кладіть часник на шкірі курчати. Під впливом температури часник згорить і буде негарно. Укладіть часник навколо тушки для аромату.

Розігрійте духовку до 180 градусів (гаряче повітря).

Помістіть курчати в духовку. Час випікання максимально хвилин 30.

Поглядайте на блюдо. Якщо з’явилася золота скоринка, а час ще не вийшло, проткніть курчати в непомітному місці до кісточки. Якщо з отвору витікає прозора рідина – готово! Якщо нічого не витікає – перетримали. Курча – ніжна птиця, м’ясо готується швидко тому краще стежити. Я вказую приблизний час для моєї духовки. У Вас може бути менше хвилин піде або більше +- 2-3 хвилини.

Подавайте гарячим з будь-яким гарніром. Я порізала свіжі овочі. Приємного апетиту!