Приготована за цим рецептом курка виходить не сухий, дуже ароматною, з легкими освіжаючими нотами. Цибулю, просочений м’ясним соком, стане прекрасним доповненням до будь-якого гарніру, будь то каша, картоплю або макарони.
Інгредієнти
Тушка курки – 2 кг | |
Середня цибулина – 2 шт. | |
Лимон – 1 шт. | |
Часник – 1 шт. | |
Сіль – 5 грам. | |
Чорний перець – 1/2 чайної ложки | |
Червоний перець – 1/2 чайної ложки | |
Сушений базилік – 1 чайна ложка | |
Кріп – 1 чайна ложка сухого Можна замінити свіжим |
Чим тільки не фарширують курку винахідливі господині. Картоплею, грибами, млинцями, оливками, яблуками по аналогії з качкою, і навіть айвою. У даному рецепті основними складовими начинки є цибулю і лимон. Можливо, такий варіант приготування птиці простакуватий для святкового застілля, але він чудово підійде для того, щоб урізноманітнити повсякденне меню.
Покроковий рецепт
Підготуємо складові страви. Лук очистимо, часник розберемо на зубчики. Курячу тушку вимити і обсушити рушником. Переконайтеся, що всередині курки не лишилося потрухів.
Змішуємо чорний, червоний перець, сіль і базилік.
Отриманою сумішшю спецій натираємо курку всередині і зовні. Даємо їй полежати, а в цей час займемося приготуванням цибульно-лимонної начинки.
Цибулю нарізаємо кубиками.
Лимон розрізаємо навпіл, з однієї половинки видавлюємо сік. Щоб сік краще вичавлювався можна лимон обдати окропом.
Обидві частини лимона також нарізаємо на невеликі шматочки, додаємо сушений кріп і товчений часник. Перемішуємо.
Щільно фаршируємо курку начинкою. Зручно це зробити, якщо поставити її вертикально, отвором вгору. Якщо у курки є жир, зрізаємо його і кладемо на дно посуду, в якій будемо запікати птицю.
Фаршировану курку викладаємо у форму для запікання, поливаємо зверху лимонним соком. Відправляємо тушку в духовку. Запікаємо, накривши кришкою або фольгою при температурі 200 градусів одну годину, потім перевертаємо на спинку, запікаємо ще півгодини під кришкою і півгодини без кришки, щоб утворилася скоринка.
Подаємо до столу з улюбленим гарніром.