Курка, фарширована цибулею та лимоном.

Курка, фарширована цибулею та лимоном. – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Підготуємо складові страви. Лук очистимо, часник розберемо на зубчики. Курячу тушку вимити і обсушити рушником. Переконайтеся, що всередині курки не лишилося потрухів.

Змішуємо чорний, червоний перець, сіль і базилік.

Отриманою сумішшю спецій натираємо курку всередині і зовні. Даємо їй полежати, а в цей час займемося приготуванням цибульно-лимонної начинки.

Цибулю нарізаємо кубиками.


Лимон розрізаємо навпіл, з однієї половинки видавлюємо сік. Щоб сік краще вичавлювався можна лимон обдати окропом.

Обидві частини лимона також нарізаємо на невеликі шматочки, додаємо сушений кріп і товчений часник. Перемішуємо.

Щільно фаршируємо курку начинкою. Зручно це зробити, якщо поставити її вертикально, отвором вгору. Якщо у курки є жир, зрізаємо його і кладемо на дно посуду, в якій будемо запікати птицю.

Фаршировану курку викладаємо у форму для запікання, поливаємо зверху лимонним соком. Відправляємо тушку в духовку. Запікаємо, накривши кришкою або фольгою при температурі 200 градусів одну годину, потім перевертаємо на спинку, запікаємо ще півгодини під кришкою і півгодини без кришки, щоб утворилася скоринка.

Подаємо до столу з улюбленим гарніром.