Підготуємо складові страви. Лук очистимо, часник розберемо на зубчики. Курячу тушку вимити і обсушити рушником. Переконайтеся, що всередині курки не лишилося потрухів.
Змішуємо чорний, червоний перець, сіль і базилік.
Отриманою сумішшю спецій натираємо курку всередині і зовні. Даємо їй полежати, а в цей час займемося приготуванням цибульно-лимонної начинки.
Цибулю нарізаємо кубиками.
Лимон розрізаємо навпіл, з однієї половинки видавлюємо сік. Щоб сік краще вичавлювався можна лимон обдати окропом.
Обидві частини лимона також нарізаємо на невеликі шматочки, додаємо сушений кріп і товчений часник. Перемішуємо.
Щільно фаршируємо курку начинкою. Зручно це зробити, якщо поставити її вертикально, отвором вгору. Якщо у курки є жир, зрізаємо його і кладемо на дно посуду, в якій будемо запікати птицю.
Фаршировану курку викладаємо у форму для запікання, поливаємо зверху лимонним соком. Відправляємо тушку в духовку. Запікаємо, накривши кришкою або фольгою при температурі 200 градусів одну годину, потім перевертаємо на спинку, запікаємо ще півгодини під кришкою і півгодини без кришки, щоб утворилася скоринка.
Подаємо до столу з улюбленим гарніром.