Оригінальний рецепт курки з соусом і горішками. Добре поєднується з макаронами або локшиною.
Інгредієнти
Курячі стегна або грудки – 500 гр. | |
Кешью – 100 гр. | |
Покупної соус – від 100 гр. Будь соус за бажанням | |
Оливкова олія – 1 ст. л. | |
Сіль – 2 гр. |
Відварене або тушковане біле м’ясо курки вважається набагато корисніше червоного. Воно більш дієтичне і менш жирне. Але навряд чи хтось захоче весь час харчуватися тільки куркою без приправ або підлив. По даному рецепту курка виходить дуже незвичайною, а розм’якшені горішки додають страві особливу родзинку. Для приготування можна використовувати, як гострий, так і кисло-солодкий соус. Курка виходить смачною і ніжною, як з китайським солодким соусом чилі, так і з будь-яким соусом «дядька Бена».
Покроковий рецепт
Ріжемо курку на маленькі шматочки, приблизно 2 х 2 х 2 див.
Обсмажуємо курку в оливковій олії приблизно 10 хвилин, постійно помішуємо, солимо.
Додаємо соус і тушкуємо 10 хвилин. Кількість додається соусу залежить тільки від бажання кухаря. Якщо соус дуже гострий або концентрований, краще не додавати більше 100 гр., але тоді необхідно влити приблизно 100 мл води.
Додаємо горішки і тушкуємо ще приблизно 20 хвилин до бажаної консистенції соусу. Постійно помішуємо.